22 Eylül 2015 Salı

Kırtasiye Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Ediyorum?




Merhaba !

Okula dönüşün başlaması demek kırtasiyelerin, marketlerin güzel kırtasiye ürünleriyle dolup taşması demek. Bu sürece girdiğimiz şu zamanlarda ben kırtasiye alışverişi yaparken nelere dikkat ediyorum, sizlerle paylaşmak istiyorum. 



Benim için kırtasiye alışverişinin ilk aşaması bir alışveriş listesi oluşturmak. Genelde alışverişe ihtiyaçlarım çoğaldığı zaman çıktığım için bütün ihtiyaçlarımı aklımda tutmak imkansız hale geliyor. Bu liste aynı zamanda ihtiyacım olmayan ürünlerden bir nebze de olsa kaçınmamı sağlıyor.

Alışveriş listesinden sonra benim için en önemli adım; fiyat araştırması. İnsan öğrenci olunca içinde güzel bir cimrilik yaşıyor. Özellikle üniversiteye başladıktan sonra ''Daha uygunu varken neden pahalı olanı alayım?'' felsefesi edindim. Bu felsefemi sonuna kadar yaşatmak için bir ürün almadan önce 3 kırtasiye geziyorum. Sonuçta uygun olanı alıyor ve günüme daha huzurlu devam ediyorum.

siyonağ ile


Kampanyalı zamanların alışveriş için aslında en uygun zaman olduğunu düşünüyorum. Özellikle birçok markete okulların başlamasına yakın uygun fiyatta ve iyi kalitede ürünler geliyor. Şayet denk gelirse mutlaka o zamanlarda alışveriş yapıyorum.

Almak istediğim ürün eğer benim fiyat aralığımın üzerindeyse ürün yorumlarını okumaya dikkat ediyorum. Bazı ürünler sırf markasından dolayı şişirilmiş fiyatlara sahip olabiliyor. Bu açıdan yorumlar benim için yol gösterici oluyor.

Artık ülkemizde birçok markanın bazı ürünleri non-toxic (zehir içermeyen) özellikte. Bu özellik ürünlerin üzerinde yazıyor. Ben çoğu zaman zehir içermeyen bu ürünleri tercih ediyorum. Gönlüm bir nebze de olsa rahat ediyor.

siyonağ ile


Benim için herhangi bir şeyin birden fazla alanda kullanılabilir olması önemli bir husus. Bu yüzden alacağım şeyler için ''Bunu farklı bir alanda nasıl kullanırım?'' diye düşünmeden edemiyorum.

Bir şey almadan önce -bu  durum genelde defterler ve ataşlar için geçerli- ''Kendim bunu yapabilir miyim?'' diye düşünüyorum. Yapabileceğimi düşünüyorsam haliyle almıyorum. Yapabildiğim zamanki keyif çok başka :).



Benim alışveriş yapma sürecim böyleydi. Aslında bu süreci sadece kırtasiye alışverişlerimde değil hemen hemen birçok alışverişimde kullanıyorum. Sizler alışveriş yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? Yorum olarak yazarsanız çok sevinirim. 



Gününüz güzel geçsin, gülümsemeniz eksik olmasın (:










3 yorum:

  1. Yol gösterici bir yazı olmuş. Özellikle benin gibi kafasına estiğini alıp sonra pisman olanlar için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir yazı yazmış olsam da arada bende kafa estiği gibi almıyor değilim :)
      Teşekkür ederim (:

      Sil