28 Ocak 2016 Perşembe

2015'te En Sevdiklerim

Siyonağ ile

Merhaba !

Bugün sizlerle 2015 yılı boyunca severek kullandığım kırtasiye ürünlerinden , favori yiyecek/içeceklerimden  bahsedeceğim. 




Siyonağ ile

 Başlangıcı ''Deffter'' markasına ait defterlere vermek istiyorum. 2014'ün son zamanlarında rastladım bu defterlere. Uygun fiyatı ve kağıt kalitesiyle beni etkiledi. Kapak tasarımları, çizgisiz oluşu ve ciltlenme şekli bu defterleri benim ideal defterim yaptı.

Siyonağ ile- Planner

Mor olan defteri planlayıcı olarak kullanıyorum. Defterin boyutu tam bunun için elverişli. Kırmızı defteri ise daha çok günlük olarak kullandım. Her iki defterin alt köşelerinde, kapağıyla uyumlu, desenler bulunuyor. Bu durum defterlere, bence, ayrıca bir tatlışlık katıyor. Defterler D&R'da mevcut.


Siyonağ ile

 Gelelim 2015 boyunca severek kullandığım kalemlere. Blogumda daha önce Fanart Stick Pen'den bahsetmiştim. Bu kalemden bahsetmelere doyamıyorum resmen. Çevremdeki herkese öneriyorum. Tükenmez kalem kullanangillerdenseniz kesinlikle denemelisiniz. 0.7 mm uca sahip, tok siyah yazan ve elinizin altından kayan bir tükenmez kalem. Bu sene içerisinde kaç kez bitirip yenisini aldım ,bilmiyorum.

Fotoğrafta 2. ve 4. sırada bulunan kalemler şüphesiz roller kalemleri sevmeme sebep olan kalemlerdir. Bu iki kalemde YouMei markasına ait. Çok yakında onlarla ilgili ayrıntılı bir post yazacağım.

3. ve 5. sırada bulunan kalemler ise LINC markasına ait, Hindistan yapımıdır. Jel yapıda olan bu kalemler su geçirmeme özelliği taşıyorlarmış. Açıkçası ben bu su geçirmeme özelliğini pek kullanmadım. Bu konuyla ilgili pek bilgi veremeyeceğim ama mürekkebinin renklerine ve yazımına kefilim. Jel olmalarından kaynaklı ''Al beni yaz.'' diyorlar. Fakat yine jel olmalarından kaynaklı çok uzun süre sizi idare etmiyorlar. Lakin uygun fiyata sahip oldukları için bitirseniz de üzülmüyorsunuz. Vize/final zamanı not çıkarma esnasında kurtarıcım oldular diyebilirim. Bu kalemlerin en olumsuz yanı kesinlikle dış ambalajlarının dayanıklı olmaması. Kısa sürede soyulma yapıyor. 

6. sırada bulanan kalem BIC markasına ait. Daha önce bu markanın kalemlerini kullanmış ve hoşlanmamıştım. Tabularımı kırıp bu kaleme şans verdim. Bu kalem içerisinde tükenmez 4 rengi (mavi-yeşil-pembe-mor) barındırıyor. Bu açıdan çok sevdim. Tek bir kalemde en çok kullandığım 4 rengin olması benim açımdan bu kalemi kullanışlı yapıyor.

Son kalem ise  Scrikss markasının Peak serisine ait bir dolma kalem. Başlangıç seviyesine ait bir dolma kalem arayışı içerisindeydim ve bu kalemle karşılaştım. Benim tüm beklentilerimi karşıladı diyebilirim. 0.3 mm uca sahip ve alternatif başka renkleri de var. Bende lacivert olanı mevcut. Uygun defterlerle kullandığımda çok güzel sonuçlar aldım.


Siyonağ ile

Tesa Permanent Glue için bir fan sayfası açabilirim. Aldığımdan beri başka hiç yapıştırıcı kullanmadım. Çok kullanışlı; kurumuyor, akmıyor ve çok güçlü. Daha önce burada bahsetmiştim, ayrıntılı bilgisine tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Bu yıl şekilli delgeçleri çok kullanır oldum. Birçok markanın şekilgeçleri mevcut elimde. Fakat ben en çok bu markasını bilmediğim şekilgeci seviyorum. Basma yerinin yuvarlak ve bir düğme gibi olması benim açımdan bu şekilgeci kullanışlı yapıyor. Diğerlerine nazaran bunu kullanırken daha mutlu oluyorum.

bigpoint-yapışkanlı-notlar

#dersçalışmayıgüzelleştirmeçabalarının benim için vücut bulmuş hali. Bu tatlış yapışkanlı not kağıtları Bigpoint markasına ait. Bu tatlış şeylere yazdığınız notlar kesinlikle aklınızda kalıyor, tecrübeyle sabit. Benimkiler az kaldı artık çekine çekine kullanıyorum. O zaman #tatlışyapışkanlınotkağıtlarıbitmesin diyorum.

kağıt bantlar- Siyonağ ile

Bu sene en severek kullandığım bantlar fotoğraftaki kağıt bantlar. Kalın bantları  Bauhaus'tan almıştım. Bu kalın bantlardaki desenleri keserek sticker gibi de çok kullandım.  İnce bantları ise Aliexpress'ten almıştım. 

Kırtasiye favorilerim bu kadardı. Geriye dönüp bakınca ne kadar çokmuş meğer ^.^ Bunlar bir de elediklerim yoksa daha çoktu ^^

Siyonağ ile


Bu senenin sonlarına doğru Eti'nin Karam Sticklerini keşfettim. Çok pişmanım keşke keşfetmeseydim. Yemeden günüm geçmiyor. Favorim karadutlu ve portakallı olan. Başkası var mı bilmiyorum, iyi ki de bilmiyorum. 46 kaloricik diye diye... Toto'nun sütlü çikolatası ,denenmeye değen lezzetiyle pişman etmeyen, ''Amaan canım bi'paketten n'olcak'' dedirten cinsten.

Kahveyle hiç mi hiç aram yok. Bu yüzden bitki çaylarıyla aramız çok iyi. Bu sene severek ''ayvalı ıhlamur'' tükettim. İkisiyle de bir sorununuz yoksa denememek için bir nedeniniz de yok.

Canım Sütaş'cığım en sevdiğim 2 meyveyi bir araya getirip en sevdiğim içerisine atmış, karıştırmış, paketlemiş. Nasıl sevmem? Senenin ikinci yarısından sonra raflarda görmeye başladığım bu tatlış lezzete tam anlamıyla bayıldım. Kokusu, rengi, tadı her şeyiyle güzel.

Altta gördüğünüz cicişler Toybox'tan çıkan hediyeler. Küçüklüğümde çok severek aldığım Toybox'a bu sene rast geldim. İçerisinden hep beni mutlu eden şeyler çıktı. İlki taraklı bir ayna, ikincisi havuç şeklinde minicik bir kalem ve üçüncüsü  bir not defteri. Üçünü de keyifle kullanıyorum. Sanırım şanslıyım birazcık ^^


 İşte Siyonağ'nın 2015 favorileri bu kadarcıktı. Buraya kadar okumuş olanlara selam olsun (:

Sizin 2015 favorileriniz nelerdi ?

Gününüz güzel geçsin, gülümsemeniz eksik olmasın (:


2 yorum:

  1. Her zamanki gibi son derece 'tatlış' bir post olmuş sevgili siyonağ :)
    Benim 2015'e özel beğenilerim yok. Biraz takıntılı olduğumdan hep aynı tarz şeyleri kullanırım. Çizgisiz defterler ve uçlu kalemler benim favorimdir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim 😍
      Ahh bende senelerdir kullandığım uçlu kalemimden bir türlü vazgecemiyorum. Neredeyse müzelik oldu 😆😆

      Sil