11 Ağustos 2015 Salı

Bir Kağıt Bant Yapma Macerası || Siyonağ ile Diy


Merhabalar !

Bantları kullanmayı, onlarla yeni şeyler üretmeyi seviyorum. Bu yüzden çok fazla bant tüketiyorum. Ama gelin görün ki her koşulda istediğim şekilde bant bulamıyorum. Bu durum beni ''bir kağıt bant yapma macerası''na götürdü. 




Malzemelerimiz aslında her evde bulunabilecek şeyler.  Burada önemli olan kağıt bant. Eğer kağıt bantınız varsa diğer malzemeler sizin arzunuza kalmış. Ben gazlı kalemler ve damgalar kullandım. Jel kalemler de kullanabilirsiniz. Onlarda çok canlı ve tok duruyor. Bulutlu damganın nasıl yapıldığını daha önceki bir postumda anlatmıştım buradan  bakabilirsiniz.

Bu malzemelerin dışında bir de bantları üzerine yapıştırabileceğimiz ve kolay çıkarabileceğimiz bir şeye ihtiyacımız var. Ben elimdeki dosyayı kullandım. Dosya dışında bir masaya ya da plastik kapağı olan bir deftere yapıştırabilirsiniz. 



Bantları dosyaya yatay şekilde yapıştırdım. Başladım gönlümden geçen şekilleri çizmeye. Çizdiklerimi bir gün kurumaya bıraktım. Bu kuruma işlemi önemli çünkü daha sonra sarma işlemi yapacağız. Eğer tam kurumamış olursa bandı tekrar yapıştırma aşamasında alttaki desen üsteki banta yapışabilir ve bu da hoş bir görüntü olmaz.



Ben bu sarma işlemini yapmak için kullanmadığım ayraçları kullandım. Bu sarma işlemini hem bantları daha kolay taşımak hem de daha düzgün saklamak için yapıyoruz. Siz yaptıktan hemen sonra kullanacaksanız eğer böyle bir sarma işlemi yapmanıza gerek yok. 


Ayraçlara dik , aralarında boşluk olacak şekilde birkaç tur bant yapıştırdım ve ortalarından kestim. Sonrasında da dikkatli şekilde bantları sardım. 

Ve bantlarım hazır ^,^


Ben bu uygulamayı çok sevdim ve devamlı kullanıyorum. Böyle desenler çizmek yerine üzerine yazılarda yazabilirisiniz. Yazılı bantlar da gayet özgün görünüyor. Fikir benden değiştirmek, yenilemek, geliştirmek sizden ^.^


Gülümsemeniz eksik olmasın, gününüz güzel geçsin :)



4 yorum:

  1. Ben de bunun kağıtla yapılanını görmüştüm, önce kağıda desenleri çiziyorlar sonra arkalarına çift taraflı bant yapıştırıyorlardı. Ama seninki çok daha pratik ve güzel olmuş. Şu kağıt bantım neredeydi, hemen birkaç tane yapmalıyım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) yaptıklarını benimle paylaşırsan çook mutlu olurum (: heyecanla bekliyor olacağım , kolay gelsin ^.^

      Sil
  2. Gerçekten çok güzel bir fikir bende deneyeceğim :)
    bu arada blogunu blog keşif etkinliğinde görüp takibe aldım banada beklerim :)
    annesininkizi5.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil