17 Ağustos 2015 Pazartesi

Fiyonk Ataş Yapımı || Siyonağ ile Diy


Siyonağ ile Diy

                                               Merhabalar !

Bugün sizlerle daha önce Pinterest'te gördüğüm ama birazcık Siyonağsal yorum katarak değiştirdiğim ''fiyonk ataş yapımı''nı paylaşacağım.


Bu tatlı ataşları yapabilmemiz için gerekli olan malzemeler ; fiyongun desenini oluşturmak için renkli bant, makas, kağıt, sıcak silikon, büyük boy ataş ve şeffaf mat yapışkanlı kaplık. Tabi bu malzemeler benim bu postu hazırlarken kullandığım malzemeler. Sizler örneğin bir desenli kağıt ya da karton kullanarak da güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. 


 Renkli bantları sırasıyla beyaz 20 cm uzunluğunda bir kağıda yapıştırdım. İnce görünen bantların eni 2 cm, kalın olan bant ise 4 cm genişliğinde. Pembe çiçekli kağıt bantın yapımına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Yapıştırdığım bantları uzun uzun şeritler halinde kestim. Yukarıda gördüğünüz aralıklarla tekrar kestim. Ben bir tanesini sizlere örnek olması açısından kaç cm arayla kestiğimi gösterdim.Siz bu mesafelerle oynayarak daha dolgun ya da daha uzun kuyruklu fiyonklar elde edebilirsiniz. Burada önemli olan ortadaki iki mesafenin ve en baştaki ile en sondaki mesafenin birbirine eşit olması. Kağıt olan bantları daha uzun süre sağlam kalması amacıyla şeffaf mat kaplıkla kapladım. Tabi bu size kalmış ben yaptığım şeyleri bu tarz kaplıklarla kaplamayı çok seviyorum :) 


Tek bir fotoğrafla her şeyi açıklamaya çalıştım umarım başarılı olmuşumdur. 1. aşamada uzun şerit halindeki bantı ikiye katlayıp ataşın arasından geçiriyoruz. 2. aşamada şeritin gene tam ortasına bastırıyoruz ve fiyonk görüntüsü elde ediyoruz. 3. aşamada fiyongumuzu ters çevirip sıcak silikonla yapıştırıyoruz. Dikkatli ve düzgün yapıştırmak bu noktada önemli. Fiyongun orta kısmına ince ve kısa bir şerit kestim ve onu da yapıştırdım. Bence bu küçük şeritler tam bir fiyonk havası veriyor. Fiyongun arkası kötü görünmesin diye ben tekrar bantla yapıştırdım. Fiyonkların biraz dolgun görünmesi için parmağımla düzeltmeler yaptım. En son aşama olarak da fiyongun kuyruk kısımlarından üçgen parçalar kestim.


Sonuç olarak karşımıza böyle tatlı mı tatlı, şirin mi şirin fiyonklu ataşlar çıkıyor. Çevrenizdekilerin ''Ayy bunlar ne tatlııııı !'' demesi garanti ^-^ Ben bu tatlışları kitap ayracı olarak çok sık kullanıyorum. Birine hediye kitap aldığınızda yanına bu fiyonklardan ekleyebilir karşınızdaki kişiye özel olduğunu hissettirebilirsiniz. Hatta bu tatlışları hediye paketlerini süslemede de kullanabilirsiniz ^.^


Saçınıza rengarenk fiyonklar takacağınız güzel günleriniz olsun, gülümsemeniz eksik olmasın (:

Siyonağ ile



6 yorum:

  1. blog keşif etkinliğinden geldim ve hemen bu güzel blogu takibe aldım ... bende beklerim ...

    http://soslubadem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. İade-i ziyareti geldim :)) Yazılarında tam benlik, umarım yeni bir arkadaş daha bulmuşumdur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Tabi ki neden olmasınnn :D

      Sil
  3. sılayı rahim yapmaya geldim teşekkürler :)

    YanıtlaSil