28 Ekim 2015 Çarşamba

Kalemlik Yenileme || Siyonağ ile Diy


Merhaba !


   Bugün sizlere çok severek aldığım fakat bir süre sonra deforme olan kalemliğimi nasıl yenilediğimden bahsedeceğim.Ben yenilerken çok keyif aldım. Umarım sizde okurken keyif alırsınız :). 


Kalemliğimi yaklaşık 8 ay önce AliExpress'ten almıştım(hangi satıcıdan aldığımı hatırlayamadığım için link veremedim). Kendilerini ilk başta fazlasıyla severek kullanıyordum. Fakat bir gün bu tatlış kalemlik benim kalabalık çantamın azizliğine uğradı ve bir defter tarafından baskısı soyuldu. Ön tarafında bir sorun bulunmamasına rağmen arka tarafında -benim için- büyük bir sorun vardı. O olaydan sonra artık eskisi gibi kullanmamaya başladım. İçi çok kullanışlı olduğu için kullanmak da istiyordum. Zihnimde olan bu savaştan sonra bu kalemliği yenilemeye karar verdim. 



Yenilemeyi ne ile yapsam diye düşünürken sticker baskı aklıma geldi. Elimde olan sticker baskılar arasından bu siyahlı-renkli dokuyu seçtim. Bu tarz etnik yanı olan dokuları fazlasıyla seviyorum.  



Dokuyu kalemliğe göre kestim. Ama bu kesişim fazlasıyla büyük olmuştu. Daha sonra üzerinde oynama yaparak tam boyutunu ayarladım. Evet, bu süreç gerçekten can sıkıcı. Devamlı ölçmek ve kesmek gerekiyor. 


Daha dayanıklı olması ve mat görünmesi için ben kağıdın üzerini kaplıkla kaplamayı tercih ettim. Bana göre kağıdın olduğu her yerde kaplık da olmalı. İkisini birbirinden ayırmak hiç hoşuma gitmiyor (:.


Benim kullandığım doku sticker baskı olduğu için ekstra bir yapıştırıcı kullanmadım. Normalde tutmaz diye tatmin etmiştim ama gayet kuvvetli bir şekilde tuttu. Eğer kenarlardan kağıt taşarsa falçatayla kesebilirsiniz. Daha doğal bir görüntü olması için ok ile gösterdiğim kısımlardan ben kağıdı içeri soktum. Bu işlemi  ucu ince olan bir malzemeyle yapabilirsiniz. Böylelikle kalemlik yenileme sürecim bitmiş oldu. Yeni kalemliğimi de eskisi kadar çok sevdim. Bence güzel bir ''kendileştirme'' çalışması oldu. Kendi düşündüğüm ve tasarladığım şeyleri yapmama kendileştirme diyorum.


Kalemliği ise bu şekilde kullanıyorum. İçine bir sürü şey sığıyor. Genelde okula giderken büyük bir kalemlik götürüyorum. Her zaman dediğim gibi ''Ne zaman neye ihtiyaç duyacağım belli olmaz.'' ^.^.

Benim kalemlik kendileştirme sürecim böyleydi. Umarım sizlerde benim kadar beğenirsiniz. Eski ya da deforme olmuş kalemliğiniz -yahut herhangi bir şeyiniz- varsa yenilemekten çekinmeyin. Gücünüzün farkına varın :).

 Kendi kendileştirmelerinizi yapacağınız güzel günleriniz olsun, gülümsemeniz eksik olmasın. (:





10 yorum:

  1. şahhhhaaane olmuş.:)

    YanıtlaSil
  2. Eskisi çok ciciymiş, yenisi de pek tatlış olmuş. Ellerine sağlık, yıllar yılı eline kalemlik eli değmemiş birisine acaba şöyle sevimli bir kalemlik alsam mı ki diye düşündüren cinsten olmuş hani ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ^^ buna sebep olduysam ne ala :D

      Sil
  3. Vaoww ellerine sağlık gerçekten çok hoş olmuş yeni gibi ^.^

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş Canım bloğunu takibe aldım ben de bloğuma beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş. Bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum GFC 'den sizi takibe aldım. bende bloğuma beklerim :) http://efsaninseruveni.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil